Kysymyksiä subbareista

Kuinka kaapeloin subwooferin oikeaan kuormaan?

Tämän ohjeen avulla, voit valita subwooferin kaapeloinnissa syntyneen kuorman perusteella, yhteensopivan vahvistimen subwooferille. Isompi kuorman on aina parempi vaihtoehto. Isompaan kuormaan kytkettäessä äänenlaatu on parempi, eikä virtapuolelta vaaditä yhtä paljon kun matalaan kuormaan kytkettäessä. Ladattavista ohjeista löytyy yhden, kahden, kolmen ja neljän subwooferin kytkentään Ladattavat tiedostot

Pitääkö minulla ajaa subwoofer sisään?

Pakollista se ei ole, mutta suotavaa. Subwoofer saavuttaa parhaan soinnin sisäänajon jälkeen. Tavalliset elementit vaativat n. 20-40 tunnin sisäänajon. Järeät painesubbarit voivat vaatia kaksinkertaisen määrän verrattuna tavallisiin.

Kuinka kauan voin soittaa subbaria täysillä?

Subwooferia voit soittaa niin kauan täysillä kunnes se palaa. Tähän ei ole mitään yksinkertaista vastausta, koska muuttujia on todella paljon. Tehot, kotelot asetukset, jne... Tästä syystä perehdy valmistajan antamiin suosituksiin, asennus- ja säätöohjeisiin. Subwoofer voi palaa yllättävän nopeasti, ajallisesti jopa sekunneista. huom! Takuu ei korvaa palanutta subwooferia. Oikein asennettuna, säädettynä ja oikein käytettynä subwooferia et saa palamaan.

Voinko liittää kaksi erilaista subbaria samaan vahvistimeen?

Ei ole suositeltavaa kykteä kahta erilaista subwooferia vahvistimeen. Vaikka tehonkesto ja puhekelan resistanssi ( Ohm) olisivatkin samat, poikkeavat silti valmistajien sähköiset parametrit toisistaan. Käytä aina saman merkkisiä ja mallisia subwoofereita yhdelle vahvistimelle.

Mitä eroa on RMS -teholla ja MAX -teholla?

RMS- tehot merkitsevät subwooferin jatkuvaa mekaanista ja sähköistä tehonkestoa. Max- tehot voivat olla mitattuna 1ms ajalta. Älä kiinnitä huomioita max-tehoihin subwooferia tai vahvistinta ostaessasi, vaan keskity jatkuvaan RMS- tehonkestoon. RMS-teho ja tehonkesto antaa parhaan kuvan vahvistimesta tai subwooferista. RMS- tehot huomioiden sinulla on myös helpompi mitoittaa järjestelmän komponentit.

Vahvistimeni RMS teho on pienempi, kuin subwooferin RMS tehonkesto. Voinko soittaa subwooferia tällä vahvistimella?

Kyllä voit. Tällöin sinun täytyy olla erittäin tarkka vahvistimesi säädöissä. - ÄLÄ säädä Gain- nappulaa täysille tai liian suurelle. Sinun tulee varmistua, ettei subwooferiasi soiteta säröllä. Liian pieni vahvistin ei voi ohjata subwooferia liian pienellä teholla, jolloin subwoofer aliohjautuu, signaali leikkautuu ja puhekela kuumenee ja palaa. Yleinen käsitys on että liian pieni vahvistin ei voi polttaa subwooferia. Liian tehottomalla vahvistimella ja väärillä säädöillä poltat subwoof...

Vahvistimeni RMS teho on suurempi, kuin subwooferin RMS tehonkesto. Voinko soittaa subwooferia tällä vahvistimella?

Kyllä voit. - Tällöin sinun täytyy olla erittäin tarkka vahvistimesi säädöissä. - Sinun tulee varmistua, ettei subwooferiasi yliohjata liian suurella teholla, jolloin sen sähköinen ja mekaaninen tehonkesto ylittyy ja se palaa. huom! Takuu ei korvaa palanutta subwooferia.

Subbarini haisee palaneelle, meneekö takuuseen?

Kuulostaa siltä, että subwooferisi puhekela palanut Yleisimpiä subwooferin palamiseen johtavia syitä ovat väärin säädetty vahvistin tai / ja väärin suunniteltu kotelo. Yliohjattu vahvistin antaa subwooferille säröitynyttä signaalia johtaen subwooferin palamiseen. Yliohjauksella subwoofer elementti voidaan myös saada pohjaamaan, tällöin puhekela osuu pohjassa olevaan levyyn. Tässä tapauksessa kuparilanka josta puhekela on tehty katkeaa ja lähtee purkautumaan. Väärin suunniteltu kotelo yhdis...