Subbarini haisee palaneelle, meneekö takuuseen?

Kuulostaa siltä, että subwooferisi puhekela palanut

Yleisimpiä subwooferin palamiseen johtavia syitä ovat väärin säädetty vahvistin tai / ja väärin suunniteltu kotelo. Yliohjattu vahvistin antaa subwooferille säröitynyttä signaalia johtaen subwooferin palamiseen. Yliohjauksella subwoofer elementti voidaan myös saada pohjaamaan, tällöin puhekela osuu pohjassa olevaan levyyn. Tässä tapauksessa kuparilanka josta puhekela on tehty katkeaa ja lähtee purkautumaan.

Väärin suunniteltu kotelo yhdistettynä vääriin vahvistimen säätöihin johtaa subwooferin tehonkeston laskemiseen ja sen palamiseen.

Tässä oli lueteltuna vain muutama seikka mitä asiassa tulee ottaa huomioon. Jokainen subwoofer, kotelo, vahvistin, soitin, auto yhdistelmä on ainutlaatuinen. Jokaisessa yhdistelmässä on omat tekniset tiedon jonka mukaan tuotteet pitää asentaa ja säätää.
Autamme myös mielellämme oikeanoppiseen asennukseen ja käyttöön. Ota meihin yhteyttä täältä.

Yhteenveto
Subwooferin voi rikkoa liian pienellä tai liian suurella vahvistimella.
- Liian pienellä vahvistimella subwooferin puhekela voi palaa kun subwooferia soitetaan ns. säröllä eli vahvistimelta tuleva signaali leikkaantuu mikä aiheuttaa ylikuumenemisen subwooferin puhekelassa ja lopulta tämän palamisen.
- Subwoofer palaa myös liian isolla vahvistimella kun subwooferia soitetaan kyseisellä vahvistimella liian pitkään ja liian lujaa jonka seurauksena subwooferin puhekela ylikuumenee ja lopulta palaa.
- Myös väärin suunnitellut kotelot saattavat aiheuttaa ongelmia.

Mahdollisen puhekelan palamisen voit mitata yleismittarilla, mikäli käytössäsi on sellainen

Mitä nyt?
Mikäli subwooferisi on mahdollisesti palanut, tee meille tukipyyntö. Varmistamme ettei subwooferin rungossa ole valmistusvirhettä. Mikäli rungossa on valmistusvirhe, menee subwoofer takuuseen. Muussa tapauksessa keksimme yhdessä sinun kanssa tyydyttävän ratkaisun asiaan. Moneen meillä myynnissä oleviin subwoofereihin löytyy recone korjaussarjat, joiden avulla pystymme korjaamaan subwooferisi uuden veroiseksi kohtuu hinnalla. Jos korjaussarjaa ei löydy kyseiseen subbariin; Saamme tämmöisissä tapauksissa tukea muutamilta tuotemerkeiltä ja voimme antaa kohtuulllisen alennuksen uuteen subwooferiin. Samalla pyrimme käymään läpi asian, mikä on johtanut subwooferin puhekelan palamiseen ja pyrimme estämään tämän tulevaisuudessa. Oikein asennettuna ja käytettynä subbarit kestävät isältä pojalle.

huom! takuu ei korvaa palanutta subwooferia millään tuotemerkillä. Jos et ole varma mitä teet, ota meihin yhteyttä täältä.

Suosittelemme käyttämään ammattimaista asennusliikettä autohifituotteiden asennukseen. Autamme myös mielellämme oikeanoppiseen asennukseen ja käyttöön. Ota meihin yhteyttä täältä.

Lisää infoa Ole tarkkana!
Mikäli vahvistin säädetään antamaan säröytynyttä signaalia, puhekela kuumuu ja palaa.
Särölle säätö aiheiuttaa yleensä myös vahvistimen liikakuumumisen ja ongelmat.
Vahvistimen teho ei vaikuta suoraan subwooferin palamiseen. Esimerkiksi jos kaikki asiat
on tehty ammattimaisesti, moneen subwooferiin voidaan syöttää tuplamäärä puhdasta tehoa.

Alla vasemmalla kuva säröytyneestä signaalista ja oikealla säröttömästä signaalista:

Toinen syy subwooferin puhekelan palamiseen on väärin suunniteltu ja toteutettu kotelo, lisättynä vahvistimen väärät säädöt. Alla olevasta kuvasta näet, kuinka 1200WRMS subwooferin tehonkesto tippuu jyrkästi alle 28Hz taajuudella (keltainen käppyrä).